MiXiao Tech

Νέα

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ορολογία του καρβιδίου
Χρόνος απελευθέρωσης: 2022-10-18 15:17:30  Hits: 43

Things you should know

Carbide Terminology


CEMENTED CARBIDE

This refers to a sintered composite composed of refractory μεταλλικά καρβίδια και μεταλλικά συνδετικά. Μεταξύ των μεταλλικών καρβίδων που χρησιμοποιούνται σήμερα, το καρβίδιο βολφραμίου (WC), το καρβίδιο του τιτανίου (TIC), το καρβίδιο του ταντάλου (TAC) και το καρβίδιο του ταντάλου (NBC)) είναι το πιο συνηθισμένο συστατικό. Το μέταλλο του κοβαλτίου χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή καρβιδίου τσιμεντοειδούς ως συνδετικό υλικό. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και άλλα μεταλλικά συνδετικά, όπως το νικέλιο (Ni), ο σίδηρος (Fe) κ.λπ., για ορισμένες ειδικές εφαρμογές. του υλικού. Ο όγκος του περιέχει επίσης τον όγκο των πόρων στο υλικό. Επίσης γνωστή ως η ειδική βαρύτητα. Η πυκνότητα του καρβιδίου βολφραμίου (WC) ήταν 15,7 g

cm3 και η πυκνότητα του κοβαλτίου (CO) ήταν 8,9 g

cm3. Επομένως, καθώς το περιεχόμενο κοβαλτίου (CO) στο κράμα βολφραμίου (WCCO) μειώνεται, η συνολική πυκνότητα θα αυξηθεί. Ενώ η πυκνότητα του καρβιδίου τιτανίου (TIC) είναι μικρότερη από αυτή του καρβιδίου βολφραμίου, είναι μόνο 4,9 gcm3, οπότε αν προστεθεί tic ή άλλα συστατικά με χαμηλότερη πυκνότητα, η συνολική πυκνότητα θα μειωθεί. Η χημική σύνθεση του υλικού, η αύξηση των πόρων στο υλικό οδηγεί σε μείωση της πυκνότητας. Η ικανότητα ενός υλικού να αντιστέκεται στην πλαστική παραμόρφωση. Αυτή η μέθοδος μέτρησης σκληρότητας αναφέρεται στην τιμή σκληρότητας που λαμβάνεται με τη μέτρηση του μεγέθους της εσοχής χρησιμοποιώντας ένα διαμάντι για να διεισδύσει στην επιφάνεια του δείγματος κάτω από μια συγκεκριμένη κατάσταση φορτίου. . Μετράει τη σκληρότητα χρησιμοποιώντας το βάθος διείσδυσης ενός τυπικού κώνου διαμαντιών. N

bending Strength
//Το δείγμα πολλαπλασιάζεται ως μια απλά υποστηριζόμενη δέσμη σε δύο υπομόρες και ένα φορτίο εφαρμόζεται στην κεντρική γραμμή των δύο εκπομπών μέχρι να σπάσει το δείγμα. Η τιμή που υπολογίζεται από τον τύπο περιέλιξης χρησιμοποιείται σύμφωνα με το φορτίο που απαιτείται για το κάταγμα και την περιοχή σταυροειδών του δείγματος. Επίσης γνωστή ως αντοχή εγκάρσιας ρήξης ή αντίσταση κάμψης. φθάνει περίπου το 15%, η αντοχή κάμψης φθάνει στη μέγιστη τιμή. Ξεκινήστε να πέφτετε. Αυτή η τιμή θα αλλάξει επίσης ως γεωμετρία του δείγματος, της κατάστασης επιφάνειας (ομαλότητα), της εσωτερικής στρες και των εσωτερικών ελαττωμάτων της αλλαγής του υλικού. Επομένως, η αντοχή στην κάμψη είναι μόνο ένα μέτρο αντοχής και η τιμή αντοχής κάμψης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το υλικό selec--116 · ion. Διαδικασία μεταλλουργίας σε σκόνη μέσω πίεσης και πυροσυσσωμάτωσης. Λόγω της φύσης της διαδικασίας, τα ίχνη του υπολειπόμενου πορώδους μπορεί να υπάρχουν στη μεταλλουργική δομή του προϊόντος. Ο υπολειπόμενος όγκος κενού αξιολογείται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία σύγκρισης χάρτη για το εύρος μεγέθους των πόρων και τη διανομή. : Λιγότερο από 10 μm. Η διαδικασία πυροσυσσωμάτωσης πίεσης είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση του πορώδους. σε W2CCO2 ή W3CCO3. Η ιδανική περιεκτικότητα σε άνθρακα του καρβιδίου βολφραμίου σε τσιμεντοειδές καρβίδιο (WC) είναι 6,13% κατά βάρος. Όταν η περιεκτικότητα σε άνθρακα είναι πολύ χαμηλή, θα υπάρξει μια προφανής δομή άνθρακα στο προϊόν./decarburization μειώνει σημαντικά τη δύναμη του τσιμέντου καρβιδίου βολφραμίου και το καθιστά πιο εύθραυστο. αναφέρεται στην υπερβολική περιεκτικότητα σε άνθρακα μετά την πυροσυσσωμάτωση του τσιμεντοποιημένου καρβιδίου.
The Ιδανική περιεκτικότητα σε άνθρακα του καρβιδίου βολφραμίου σε τσιμεντοειδές καρβίδιο (WC) είναι 6,13% κατά βάρος. Όταν η περιεκτικότητα σε άνθρακα είναι πολύ υψηλή, θα υπάρξει μια προφανής δομή με καρμπούργημα στο προϊόν. Θα υπάρξει αισθητά υπερβολικός ελεύθερος άνθρακας στο προϊόν. Ο άνθρακας μειώνει σημαντικά τη δύναμη και την αντοχή στη φθορά του καρβιδίου βολφραμίου.

coercive δύναμη είναι η υπολειμματική μαγνητική δύναμη που μετράται με τη μαγνητοποίηση ενός μαγνητικού υλικού σε ένα τσιμεντοειδές καρβίδιο σε μια κορεσμένη κατάσταση και στη συνέχεια να την απομακρύνει. Όσο πιο λεπτό είναι το μέσο μέγεθος σωματιδίων της μαγνητισμένης φάσης, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή καταναγκαστικής δύναμης. Το καρβίδιο του tantalum (TAC) και το καρβίδιο του ταντάλου (VC) είναι μηnmagnetic. Επομένως, πρώτον, μετριέται η τιμή μαγνητικού κορεσμού του κοβαλτίου σε ένα υλικό και στη συνέχεια συγκρίνεται με την αντίστοιχη τιμή του καθαρού δείγματος κοβαλτίου, το επίπεδο κράματος της φάσης του κοβαλτίου μπορεί να ληφθεί επειδή ο μαγνητικός κορεσμός επηρεάζεται από τα στοιχεία κράματος . Επομένως, μπορεί να μετρηθεί οποιαδήποτε αλλαγή στη φάση του συνδετικού υλικού. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της απόκλισης της ιδανικής περιεκτικότητας σε άνθρακα επειδή ο άνθρακας παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της σύνθεσης. και Carburization.


Προηγούμενος: Τσιμεντοειδές καρ...

Επόμενο: Τι είναι το Sintered Car...